En als ik dan ervaringen met patiënten mag delen, wil ik zelf ook graag mijn ervaring met homeopathie vertellen. Het zorgde er namelijk voor dat ik nog meer motivatie kreeg om zelf de opleiding tot klassiek homeopaat te volgen. Toen ik problemen met mijn gezondheid kreeg, ging ik op zoek naar natuurlijke manieren om mijn vitaliteit en energie weer terug te krijgen. Omdat dat destijds zo goed gelukt is, voel ik een enorme passie voor de gezondheid van anderen. Mensen en dieren zijn mij gewoon erg dierbaar en ik haal mijn levensgeluk uit het gezond en vitaal worden van anderen.

Een aantal collega’s bij de bank noemden mij de ‘groene vrouw’ omdat ik regelmatig groene smoothies en salades meenam en altijd op de fiets naar het werk kwam. Het laat zien dat ik altijd al bijzondere belangstelling had in gezond leven en herstellen op een natuurlijke manier. Maar in 2012 kreeg ik rugklachten waarvoor ik naar de fysiotherapeut ging. Dit hielp even maar de rugklachten kwamen steeds vaker terug. Ik vroeg mij af waarom die rugklachten steeds maar weer opspeelden. Ik wist het antwoord: stress op werk. Sinds de crisis zat ik niet meer op m’n plek bij de bank en dat zorgde voor stress en ik ervaarde een flink energielek.

Ik ging op consult bij klassiek homeopaat Els Baars in Leiden. Haar luisterende oor, de coaching en de homeopathische middelen hebben ervoor gezorgd dat ik mijzelf steeds beter ging voelen en mijn gezondheidsklachten verdwenen. Hierdoor werd het vuur in mij nog verder aangewakkerd. Het was nog een signaal om nu toch echt mijn hart te volgen en werk te maken van mijn hobby. In dat jaar startte ik de opleiding tot klassiek homeopaat bij de HVNA in Arnhem. Els was bereid mij drie jaar te coachen tijdens mijn opleiding en mede dankzij haar heb ik mijn studie zo goed kunnen afronden.