Een jonge vrouw van 23 jaar heeft een terugkerende blaasontsteking. Ze heeft al een keer een antibiotica gebruikt, maar de ontsteking kwam terug. Ze komt bij mij met de vraag hoe ze zo’n vervelende ontsteking voortaan zelf kan voorkomen of oplossen.

Het lukt haar lichaam dus niet om vanuit zichzelf te genezen: haar levenskracht is uit balans geraakt en de blaasontsteking is hier het gevolg van. Met een homeopathisch middel herstelt ze die balans en daarna geneest haar lichaam zichzelf. In eerste instantie geeft het middel de richting aan waardoor de herstelde levensenergie haar blaasontsteking kan genezen. In tweede instantie zorgt het ervoor dat haar lichaam zoveel in energie herstelt, dat ze geen blaasontstekingen meer ontwikkelt. Als een homeopathisch middel goed gekozen is, zal de balans herstellen. Juist dit is de kracht van de klassieke homeopathie: met het juiste middel een beroep doen op de levenskracht waardoor de balans in het lichaam teruggevonden wordt.

We hebben afgesproken dat ze mij meteen belt als ze weer een blaasontsteking voelt opkomen, maar dat was niet nodig. Sinds de behandeling van vorig jaar heeft ze geen blaasontsteking meer gehad.