Als homeopaat behandel ik mensen van jong tot oud met uiteenlopende klachten. Dat kunnen ‘gewone’ en veel voorkomende klachten zijn zoals hormonale klachten m.b.t. menstruatie en overgang, rugklachten of vermoeidheid. Ik kan ook aan de slag met chronische of specialistische klachten. Denk dan aan epilepsie, reuma, MS, allergieën of psychische klachten zoals langdurig verdriet, burn-out of stemmingswisselingen.

Een homeopathische behandeling werkt het beste als de ziekte of de klachten nog in een omkeerbaar stadium zijn. Wanneer er dus nog geen sprake is van onomkeerbare weefselbeschadiging.

De mogelijkheden bij onomkeerbare ziekten zoals kanker zijn beperkt, zeker als het ziekteproces al langer gaande is. Homeopathie kan dan wel helpen bij het bestrijden van eventuele nadelige bijwerkingen van de reguliere behandeling.

Een reguliere en een homeopathische behandeling gaan vaak heel goed samen! Een gebroken been moet natuurlijk gezet worden in het ziekenhuis, maar een homeopathisch middel kan het genezingsproces bevorderen.

Kinderen en zwangerschap

Naast volwassenen komen er ook veel kinderen naar mijn praktijk. Denk hierbij aan leer- en gedragsproblemen, angsten, astma, verkoudheden, oorontsteking en darmkrampen. Als moeder heb ik daar speciale feeling mee.  Kinderen reageren meestal goed en snel op homeopathie, zeker als ze verder vitaal zijn.

Ook tijdens de zwangerschap kan homeopathie veel betekenen. Met een homeopathische behandeling stimuleer je op natuurlijke wijze de gezondheid van de moeder en het ongeboren kind.