Klassieke homeopathie wordt al honderden jaren toegepast. Het is een natuurlijke, veilige, effectieve en op wetenschap gestoelde geneeswijze.

Het juist gekozen homeopathische middel zorgt voor een genezend resultaat, zonder blijvende bijwerkingen en zonder blijvend gebruik.

Ik ga ervan uit dat je uniek bent. Iedereen heeft eigen unieke klachten en gewoonten. Deze individuele klachten en gewoonten vertellen mij welk homeopathisch middel het beste bij je past. Dit middel zal jouw zelfgenezend vermogen stimuleren waardoor je je beter zal gaan voelen.

Allemaal redenen om te kiezen voor klassieke homeopathie. Het is hierdoor (uitermate) geschikt voor iedereen, van jong tot oud, voor lichte tot ernstige klachten en voor zowel acute als chronische situaties.

Kenmerken van klassieke homeopathie

  1. Met het woord klassiek wordt bedoeld dat het een holistische behandelwijze is. Daarbij is het uitgangspunt dat de mens niet te verdelen is in onderdelen maar dat alles met elkaar samenhangt. Dit is ook de reden dat er geen specialismen zijn binnen de homeopathie. Niet die ene klacht wordt behandeld, maar de totale mens met de klacht is bepalend voor welk homeopathisch middel geschikt is.
  1. Ieder mens is uniek en heeft daarom een uniek geneesmiddel nodig, afgestemd op haar/zijn persoonlijke situatie.
  1. In de homeopathie geven we een geneesmiddel dat gelijksoortig is aan de klachten. Dit is een verschil tussen reguliere geneeskunde en klassieke homeopathie. In de homeopathie doen we een beroep op de levenskracht. Deze levenskracht of zelfgenezend vermogen zet je lichaam aan tot zelfgenezing.
  1. De middelen worden getest op gezonde mensen, niet op dieren.
  1. De homeopatische geneesmiddelen worden gemaakt van extracten van planten, dieren of mineralen. Je krijgt ze in de vorm van korrels. Bij ieder middel krijg je duidelijke informatie hoe je ze moet innemen.
  1. Energetische werking. De mens bestaat uit energie. Sommige delen van dit energieveld zitten zo dicht op elkaar dat ze zichtbaar zijn (het lichaam). Andere delen zitten verder uit elkaar en zijn niet tastbaar of zichtbaar (levenskracht).

Wat er bij de bereiding van een homeopathisch geneesmiddel gebeurt, is dat er een proces in werking wordt gezet. Hierbij wordt een heel dicht energieveld (de materie in de vorm van de korrels) omgezet in lossere samenhang. Het is dan opgelost in water. Er ontstaat een minder compact energieveld, dat in staat is het energieveld van de mens (de levenskracht) te beïnvloeden. Met een passend homeopathisch geneesmiddel help je de levenskracht om met bepaalde ziekmakende prikkels af te rekenen. Je weerstand wordt verhoogd en de oorzaken, die je eerder ziek zouden maken, hebben geen invloed meer op je gezondheid.

Wetenschappelijke bewijsvoering

Voor informatie over wetenschappelijke studies naar de werking van homeopathie kun je terecht op de website van mijn beroepsgroep: http://www.nvkh.nl of op de website van Vereniging Homeopathie (www.vereniginghomeopathie.nl).